winkelwagen 0

Citroenverbena

Citroenverbena (Aloysia triphylla/Lippia citrioddora), de Fransen spreken over "verveine", ook geven ze diezelfde naam aan ijzerhard (Verbena officinalis). Deze twee planten hebben totaal verschillende eigenschappen. Deze plant is verbena genoemd omdat hij qua rustgevende eigenschappen en groeivorm lijkt op de plant Verbena officinialis of ijzerhardkruid. Ook wordt hij "geurig ijzerhard" genoemd, dit om de verwarring nog wat moeillijker te maken. 

Citroenverbena heeft een lekkere, frisse geur, dezelfde stoffen vindt men terug in het aroma van citroenen, sinaasappels en citroengras. Een infsie van citroenverbena na je eten helpt niet alleen de spijsvertering, maar is ook heerlijk van smaak. Heeft men last van winderigheid en darmklachten neem dan een kopje citroenverbena thee. De blaadjes ruiken en smaken naar citroen en dat past ook bij andere kruiden.

Ook in de keuken is citroenverbena een goed te gebruiken kruid. Hieronder vind je een recept voor cake :

Ingrediënten:

  • 250g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 100g suiker
  • 200g boter
  • 1 p vanillesuiker
  • sap van een citroen
  • 200ml infuus van citroenverbena

Hoe ga je te werk

  1. Voeg de suiker bij de zachte boter en kneed alles goed door elkaar met een mixer.
  2. Doe er een ei bij, dan wat bloem, dan weer een ei, dan weer wat bloem enz. tot alle eieren en bloem door elkaar zitten.
  3. Doe er regelmatig wat thee en citroensap bij.
  4. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180°C tot hij goudbruin is. Gedurende 30 tot 45min.

Smakelijk !

 

 


oude post nieuwe post

}