winkelwagen 0

De bloem van de paardenbloem

lentekuur lever en gal mineralen en vitamine ontspannend paardebloem reinigend waterafdrijvend zuiverend

Door velen wordt de paardenbloem - ook de pissebloem, suikerij, papenkruid genoemd - als een lastig onkruid gezien op het gazon, de tuin en op het veld. Zij bloeit in april en mei op weiden, langs wegen en vormt bij momenten een geel bloementapijt. Op zeer natte plaatsen groeit ze niet. Mensen zijn vergeten wat een veelzijdige plant deze paardenbloem is, één van de vele eigenschappen is dat het helpt bij gal- en leverziektes. Doe enkele jonge paardebloemblaadjes in een sla en je hebt een verrukkelijk, goedkope en gezond slaatje. De "molsla" die je vindt als delicatesse in de groenteafdeling zijn de jonge blaadjes van de paardebloem. De naam zegt het zelf, de blaadjes van de paardebloem die onder de molshoop terecht kwamen, waren en zijn een delicatesse. Paardebloemen zijn niet alleen te gebruiken in slaatjes, ook worden de bloemen verwerkt in gelei, siroop, pannekoeken, soep, noem maar op......

Het kruid en de bloemen van de paardebloem helpt ook bij jeuk, huiduitslag, puisten, het geeft een reinigende werking. Ideaal bij een detoxkuur en voor een mentale boost want het kruid zit vol mineralen en vitamines. Een wrat stip je aan met het witte sap uit de stengel. De wortel reinigt het bloed, bevordert de spijsvertering en werkt zweetopwekkend en goed voor de gal- en leverwerking. 

Doe een handvol paardebloemen in een stomend bad, dit werkt spierontspannend en goed voor een geïrriteerde huid. 

Boeren roken vroeger in het voorjaar hun woonhuis en stallen uit met paardenbloemen. Het doel van dit ritueel was, om de boerderij te reinigen van allerlei onzuiverheden.

De paardenbloem is één van de zovele "onkruiden" die boordevol goeie en werkzame eigenschappen heeft, die onze gezondheid ten goede komt. 


oude post nieuwe post

}