winkelwagen 0

De bloem van de paardenbloem

lentekuur lever en gal mineralen en vitamine ontspannend paardebloem reinigend waterafdrijvend zuiverend

Door velen wordt de paardenbloem - ook de pissebloem, suikerij, papenkruid genoemd - als een lastig onkruid gezien op het gazon, de tuin en op het veld. Zij bloeit in april en mei op weiden, langs wegen en vormt bij momenten een geel bloementapijt. Op zeer natte plaatsen groeit ze niet. Mensen zijn vergeten wat een veelzijdige plant deze paardenbloem is, één van de vele eigenschappen is dat het helpt bij gal- en leverziektes.

Helpt bij jeuk, huiduitslag, puisten en geeft een reinigende werking. Een wrat stip je aan met het witte sap uit de stengel. De wortel reinigt het bloed, bevordert de spijsvertering en werkt zweetopwekkend en waterafdrijvend. De bloem van de paardebloem is goed voor een mentale boost en zit vol vitamines en mineralen. Ideaal voor een lentekuur.

Doe een handvol paardebloemen in een stomend bad, dit werkt spierontspannend en goed voor een geïrriteerde huid. 

Boeren roken vroeger in het voorjaar hun woonhuis en stallen uit met paardenbloemen. Het doel van dit ritueel was, om de boerderij te reinigen van allerlei onzuiverheden.

De paardenbloem is één van de zovele "onkruiden" die boordevol goeie en werkzame eigenschappen heeft, die onze gezondheid ten goede komt. Een slaatje met blaadjes van de paardenbloem, heerlijk, fris en gezond is al een goed begin.


oude post nieuwe post

}