winkelwagen 0

Kruiden infuus voor de winter

Bron: e-gezondheid.be

 

Wat zijn de beste kruideninfuus tegen winterklachten?

  •  Thee van tijm: goed tegen verkoudheden, hoesten en keelpijn. Met een goede infusie van tijm kunt u kleine neus- en keelinfecties bestrijden, en die komen in het winterseizoen erg veel voor. Wees wel voorzichtig met tijm, want het kruid is sterker dan u wel denkt. 
Bereiding : laat gewoon 5g blaadjes, bloemen en takken tijm 5 minuten in kokendheet water trekken.
  • Malve of kaasjeskruid tegen aandoeningen van de bronchiën
  • Kaasjeskruid heeft een erg zachte smaak en werkt ontspannend. Dit kruid helpt ook tegen alle soorten hoest. Het is moeilijker te vinden dan tijm, maar thee van malve is vaak te krijgen in biowinkels.

Bereiding : 5g bloemen per kop. Laat 5 minuten trekken en filter dan.

  • Gember tegen infecties. Gember is een plant die tonus geeft en de naam heeft virussen te helpen bestrijden. Door de pittige en scherpe smaak is het ook de ideale thee om uw lichaam te verwarmen! 

Bereiding : snij ongeveer 1 cm gember in dunne reepjes en doe alles in een kop heet water. Laat 5 minuten trekken.

  • Kamille tegen maag- en darmklachten. Kamille is bekend om zijn verzachtende werking en kalmeert de darmen als die door wintervirussen belaagd worden. Thee van kamille vermindert bijvoorbeeld braken en darmkrampen. En net als alle kruidenthees compenseert kamille ook het vochtverlies bij diarree als gevolg van darmklachten.

Andere kruiden zijn: eucalyptus, salie, echinacea, vlierbloesem, enz.

Bereiding : 5g per kop kokend water; laat 10 minuten trekken trekken.

Tegen een winterdipje, probeer eens lavendel en pepermunt

  • Sommige mensen hebben ‘s winters regelmatig last van een dipje. Seizoensdepressies zijn een serieus probleem waarmee u beter naar de dokter gaat, maar een tijdelijk dipje kan meteen worden aangepakt en bestreden met een kruidenthee. In dat geval kunt u lavendel en pepermunt samen in één kop doen om hun kalmerende eigenschappen nog extra te versterken. U zult ook zien dat u er zin door krijgt om naar bed te gaan. Voldoende slapen is trouwens ook al een goede remedie tegen een dipje! 

Bereiding : Een koffielepel van het mengsel per kopje; laat 10 tot 15 minuten trekken.

En algemeen...
Zoet uw thee met honing. Honing is goed voor de darmflora, het is een antioxidant en het is bacteriënwerend. Zo hebt u meteen nog een bijkomende troef in uw kopje! 
Doe er ook een schijfje citroen in. De frisse smaak en vooral de vitamine C zijn nog een extra pluspunt.


oude post nieuwe post

}