winkelwagen 0

Salie thee

Salie (salvia officinalis) wiens bloemen de vorm hebben van lippen, is een geneeskrachtige plant die in onze tuinen wordt gekweekt. Salvia komt van het latijn "salvare" wat gezondheid, genezing betekent.

Men versterkt het lichaam door saliethee te drinken, het verbetert het geheugen en zit boordevol vitamine K. Het wordt gebruikt bij diarree, maagproblemen, leverziekten. Vroeger werd het gegeven aan vrouwen die moeilijk zwanger raakten. 

Salieblad kan worden gebruikt om een onregelmatige menstruatie en om overgangsklachten te behandelen. Bij opvliegers en (nachtelijke) transpiratie werkt koude thee het best, dosering 3 tot 6 maal daags een halve kop. 

Salie verminderd ook de lactatie. En het schijnt te helpen bij nervositeit, angstigheid, vergeetachtigheid en verwardheid van oudere en verzwakte mensen.

 

Gebruik Salie niet tijdens de zwangerschap of bij epilepsie. Gebruik het ook niet tijdens de borstvoeding. De in gerechten verwerkte salie is een veilige hoeveelheid en kunt u in deze situaties gewoon tot u nemen.

 


oude post nieuwe post

}