winkelwagen 0

Kruiden in koffie - kruidenthee

Of je nu een zwarte koffiefan bent, of liters melk en suiker nodig hebt om dat cafeineshot door je keel te krijgen: dit kleine extraatje in je koffie kan iedereen bekoren. En nee, het is geen whisky of rum.

Al eens gehoord of geproefd van chai latte? Dit van oorsprong Indiase drankje combineert een mix van sterke kruidenthee ('chai') met melk, voor een heerlijk verwarmend drankje. Ben je toch eerder een echte koffiedrinker, dan hebben wij de ideale combinatie voor jou.

Doe alle kruiden die normaal gezien voor "chai" worden gebruikt bij je koffiefilter wanneer je koffie zet. De kruiden gaan heel goed samen met de koffie, met een volle, kruidige smaak als resultaat. De aromatische geur alleen al is trouwens een goede reden om uit je warme bed te komen.

Chai kan je voorverpakt in de winkel kopen, maar je kan ook zelf experimenteren met kruidencombinaties. Gebruik bijvoorbeeld kaneel, zwarte peper, kardemom, kruidnagel en gember. Je kan zelf afwisselen met combinaties en hoeveelheden, maar een aanrader is 1/8 theelepel zwarte peper en 1/4 theelepel van al de rest. Extra tip: voeg wat amandelmelk voor een zachte, romige smaak. Santé!


oude post nieuwe post


schrijf een bericht

}