winkelwagen 0

Sint Janskruid - sint janskruidthee

sint Janskruid

Sint Janskruid (Hypericum perforatum) groeit langs velden, wegen, bossen, op heuvels en weiden. Ook gekend als hertshool, oliebloempje en wonderkruid. Uit dat laatste kunnen we afleiden dat het kruid heilzame eigenschappen heeft. Voor thee oogst men enkel het bloeiende kruid, voor Sint Jansolie te maken gebruikt men enkel de bloemetjes Men kan het aanwenden als een plantaardig middel, helpt bij milde depressie.Dat is eigenlijk een understatement. Dit kruid is veel beter dan Prozac omdat het helpt bij depressies en geen bijwerkingen heeft. Bij kruidendeskundigen was dit feit al honderden jaren bekend en het is recent door de wetenschap bevestigd. 

Pas op met medicijngebruik: wanneer je aan een kuur van St Janskruid wilt beginnen en je gebruikt geen medicijnen, is er niets aan de hand en kun je gerust je gang gaan. Wanneer je wel medicijnen gebruikt dan is het raadzaam om een huisarts te raadplegen. Dit kruid heeft namelijk als bij-effect dat het sommige medicijnen sneller afbreekt waardoor de effectiviteit van die medicijnen teniet wordt gedaan. Opgelet met bloedverdunners !!!!

Mogelijke neveneffecten kunnen zijn: jeuk bij het zonnebaden, lichte maag- en darmklachten, misselijkheid, rusteloosheid, vermoeidheid en hoofdpijn. 

Sintjanskruidthee wordt ook gebruikt bij:

- gekneusde lichaamsdelen en wonden

- slapeloosheid

- zenuwpijn, zenuwontsteking

- bij het bevorderen van een regelmatige menstruatie

De Sint Jansolie kan men aanwenden bij open wonden, brandwondenn, bloedingen, gezwollen klieren en als middel om de huid te verzorgen tegen een ruwe huid. Ook zou het helpen tegen zwangerschapsstriemen.

 

 


oude post nieuwe post


schrijf een bericht

}