winkelwagen 0

Agrimony - Bachbloesem

Agrimony is een overblijvende plant van de rozenfamilie. "Agros" staat voor veld , "nomas" betekent eenzaam, in de volksmond zangerskruid, leverkruid, drakenbloed, avermonie, verkeerde klis.

Inwendig kan het gebruikt worden bij diarree voor kinderen, matig galvormend en galdrijvend, helpt bij galstenen, leverfunctiestoornissen en geelzucht. Kan ingenomen worden als thee.

Uitwendig is het ontstekingswerend en samentrekkend, gorgelen bij aften, heesheid en tandvleesontsteking en oogbaden bij ooogbindvliesontsteking. 

Best niet te gebruiken tijdens de zwangerschap en bij lactatie. Opletten bij gebruik op de huid en het zonlicht. Kan ook de bloedstolling beïnvloeden.

Bij de bachbloesem kan agrimony gebruikt worden bij personen waarbij zorgen en problemen achter humor en grappen worden verborgen, waar er geen confrontatie wordtaangegaan, overgevoelig voor ruzie, afleiding wordt gezocht in gezelschap, hebben heimelijke verlangens. 

Een Agrimony-type is een vriendelijk persoon. Vraag hem hoe het er mee gaat en het antwoord is steevast: Uitstekend! Een Agrimony-type klaagt niet, verbergt eigen zorgen achter een altijd vrolijk masker. Achter dit masker gaat een persoon schuil die kampt met een innerlijke strijd die maar niet te winnen lijkt. Vaak vlucht men in verslavingen als roken, te veel eten en drinken. Ook hierdoor worden problemen vergeten. Een Agrimony-type is een goede vriend, hij klaagt immers nooit.

Een Agrimony-type kan niet goed tegen alleen zijn en zal altijd veel vrienden om zich heen hebben, is de gangmaker op feesten en partijen en derhalve een graag geziene gast. Als hij wel alleen is, dan komen de problemen bovendrijven en daar kan hij niet mee omgaan. Hij wenst de problemen niet te zien en zal het alleen zijn dus zo veel mogelijk trachten te vermijden.


oude post nieuwe post


schrijf een bericht

}