winkelwagen 0

Maretak

 

 

Maretak (Viscum album L.) is een gekende plant die vooral een belangrijke betekenis had bij vele volkeren en hun rituelen.  Denk maar aan de Druïden die de Maretak als de universele genezer zagen. De kracht van de Maretak, werd nog versterkt als ze op een Eik groeide De symboliek van de Maretak, van levenskracht en wedergeboorte (ten tijde van de Kelten) werd nog versterkt als ze gecombineerd werd met de krachten van de Koning der bomen, het symbool van kracht en macht, de EIK.  

Maretakken zijn halfparasieten, die water en mineralen onttrekken aan hun gastheer. Andere namen zijn: boomkruid, duivelsnest, vogellijm, mistletoe, enz.

Gebruik bij:

  • hypertensie of hoge bloeddruk
  • klachten die gepaard gaan met hoge bloeddruk: hoofdpijn,duizeligheid, nervositeit
  • ter preventie van aderverkalking
  • migraine 
  • nervositeit

Het is ook een rustgevend en kalmerend middel. Doordat het de spieren ontspant voel je je rustiger in je vel. Je kan het gebruiken bij krampen, kinkhoest, het werkt ondersteunend bij astma, nervositeit, stress, zenuwinzinking, hysterie en uitputting.

Let op ! Maretak is een wat giftige plant, met name de bessen, vooral voor kinderen. Mensen die een antidepressief middel gebruiken, kunnen beter geen preparaten die maretak bevatten innemen. Deze combinatie kunnen een gevaarlijke hoge bloeddruk opleveren. Vraag raad aan uw huisarts of therapeut !


oude post nieuwe post


schrijf een bericht

}