winkelwagen 0

Azijn van bieslookbloemen

Wat kan je doen met de mooie paarse bieslookbloemen ? Maak er een superlekkere bieslookazijn mee ! Ze hebben een lichte uiensmaak en zijn eetbaar en je verkrijgt er roze azijn mee. 
Volg de volgende stappen en binnen 2 weken heb je een homemade smaakmaker.
Zorg dat de fles of pot zo proper mogelijk zijn, laat ze 
een paar minuten in kokend water op het vuur. Haal ze voorzichtig uit het water met een tang en zet ze zolang op een schone doek. Laat ze afkoelen. 
Doe nu de bloemen erin, maak de pot of fles zo vol mogelijk. Een beetje aanduwen met een lepel mag gerust! Vul hierna de potten tot aan de rand met azijn. Draai de deksels erop en zet weg op een koele, donkere plek.

Na twee weken is je azijn klaar. Zeef hem zodat alle kleine stukjes eruit zijn. Deze azijn is prachtig van kleur en heeft best een sterke smaak. Hij is daarmee een goede toevoeging voor verschillende dressings, enz.
Goed en lekker vanuit den hof !!!!


oude post


schrijf een bericht

berichten worden eerst gelezen

}