winkelwagen 0

Brandnetelzaad

 Brandnetelzaad: een vergeten superfood

Brandnetelzaad kun je oogsten, een intensief en prikkelende bezigheid.  Veel mensen zeggen dat je geen brandnetels meer moet eten als er zaad aan hangt maar het zaad van de brandnetel is juist erg gezond. Het is een vergeten “superfood”, het zaad heeft dezelfde mss meer gezonde eigenschappen als de moederplant, alleen in een meer geconcentreerde vorm.

      

Droog ze. Dat is echt wel heel noodzakelijk, want verse zaadjes kunnen te sterk werken.  Het duurt wel even voor ze droog zijn, want er zit heel wat olie in.

Zeef de gedroogde zaadjes en haal er zo alle vuiltjes en steeltjes uit. Roer in de zeef met een houten lepel en vang de zaadjes op. Bewaar ze op een warme, donkere plek. Meng de zaadjes met sesamzaadjes of grof zeezout en doe ze in een strooivat. Strooi de zaadjes over je gerechten, sla en ander rauwkost. Verwerk ze in brood, smoothies en havermout, zodat je ongeveer een theelepel per dag naar binnen krijgt.

 Een afgesloten pot brandnetelzaad kun je het best een jaar bewaren. Na een jaar kun je namelijk nieuw brandnetelzaad oogsten. Als je na een jaar nog brandnetelzaad over hebt zou je dit kunnen gebruiken om een verkwikkend bad mee te maken. Hetzelfde geldt voor brandnetelzaadolie; deze kun je eveneens een jaar bewaren.

Meer info, klik hier:

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/136839-de-geneeskracht-van-brandnetelzaad.html


oude post nieuwe post


  • patricia Geerts op

    Heb in de tuin brandnetel geoogst, ligt nu te drogen. Daarna ga ik de zaadjes eraf halen zoals hierboven beschreven. Moeten de zaadjes niet gespoeld worden? tegen de beestjes enzo?

  • asuhuhpeiet op

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin Online Amoxicillin No Prescription dkr.eeqn.delissebloem.be.yde.ey http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

  • wosomezidi op

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin Online Amoxicillin Online ccw.xpau.delissebloem.be.pbo.sc http://mewkid.net/when-is-xuxlya/


schrijf een bericht

}