winkelwagen 0

Citroenverbenalimonade

citroenverbena limonade

Zin in een frisse, gezonde limonade bij deze tropische temperaturen ? Citroenverbena of Verveine een kruid met gezonde eigenschappen en een heerlijke geur, die je ook als je het blad droogt blijft ruiken! Met Citroenverbena maak je zelf een lekkere limonadesiroop. Lekker en gezond, het is een rustgevend kruid, helpt bij misselijkheid en hartkloppingen, werkt ontgiftend en bevordert de slaap. Het werkt algemeen verkwikkend.

Voor wie het wil proberen, hier een simpel recept voor limonadesiroop:  breng 500ml water met 500g rietsuiker aan de kook tot de suiker is opgelost. 
Haal de pan van het vuur en voeg hier 30g (handvol) verse blaadjes citroenverbena aan toe en 1 citroen in schijven gesneden en laat ze 5 minuten mee warmen. Zet dan het vuur uit en laat de kruiden een uur of een nachtje trekken in de siroop, in de koelkast.
Zeef de vloeistof, in de koelkast is ze een week houdbaar. Je kunt ook de siroop weer aan de kook brengen en kokendheet met behulp van een trechter in een schone, droge glazen fles gieten. Dan is de siroop zeker 3 maanden houdbaar, ook buiten de koelkast. 
Lekker met water als limonade, met enkele blaadjes verse munt of in witte (bubbeltjes-) wijn of over ijs.
Frisse santé !

 


oude post nieuwe post


schrijf een bericht

}