winkelwagen 0

Lavas

Lavas "Levisticum officinale" heeft een uitgesproken smaak die aan selderij doet denken. Hij zorgt voor het maggi-aroma. Ook gekend als leverstok, maggiplant, processieplant,...

Lavas wekt de eetlust op en voorkomt een opgeblazen gevoel. Mensen die moeilijk kunnen urineren, zijn misschien geholpen met lava op het menu.

Doe lavasbladeren in de soep om die op smaak te brengen. Doe de gemalen lava in een strooibus en strooi het poeder op je gerechten ipv zout of maak er kruidenzout van, ideaal voor mensen die een zoutarm dieet volgen.

Van de lavasplant kun je alles gebruiken in de keuken: blaadjes, zaadjes, stengels en wortels. Gemalen zaadjes kunnen peper vervangen. Jonge, fijngesnipperde blaadjes zijn lekker in rauwkost. Fijngesneden blaadjes geven smaak aan soepen, bouillon, stoofschotels en sauzen. Je mag lavas meekoken, de smaak gaat niet verloren. Lavasstengels kun je klaarmaken als selder. De wortel van de lavas bereid je als knolselder of kan je raspen om salades op smaak te brengen.


oude post nieuwe post


schrijf een bericht

}