winkelwagen 0

Maak zelf je Calendula olie !

acné droge huid exceem huidverzorging litteken littekenweefsel wondhelend

Er zijn allerlei middeltjes tegen ontstekingen en wondjes te koop, maar met hetzelfde gemak maak je zo’n olie zelf. De goudsbloem (Calendula) is heel geschikt. Deze bloem doet wonderen bij een wondje en werkt verzachtend.

De toepassing van goudsbloem is vooral gericht op de huidverzorging, goudsbloem (Calendula officinalis) werkt voornamelijk wondhelend, samentrekkend, bloedstelpend, verzachtend, jeukstillend en voorkomt littekenweefsel.   

Dus is het altijd goed om daar een potje van in huis te hebben. Het is ook zo simpel om zelf te maken dat het haast schandalig is dat je het niet een keer zelf probeert. Zelf met maar weinig planten in je tuin kan je tegen het eind van de zomer een flinke pot sparen voor de schrale winterhanden die in het verschiet liggen. Gebruik wel voor de bereiding van bloemen- of kruidenolie best gedroogde bloemen en kruiden, verse bevatten nl veel water waardoor de olie sneller bederft.

 • Begin met het vullen van een schone, droge pot met de bloemen. Giet daarna de olie (draagolie oa amandel-, jojoba- of gewone olijfolie) voorzichtig in de pot, zodat de bloemen helemaal bedekt worden.
 • Sluit de pot goed af en zet deze op een warme, zonnige plek, bijvoorbeeld op de vensterbank of buiten in de zon, en laat hem 2 weken staan.
 • Schud en draai de pot elke dag.
 • Zeef de olie vervolgens, met behulp van een katoenen (thee)doek boven een kom. Zorg ervoor dat je al het plantaardige materiaal verwijdert. Pers de laatste druppels olie uit de bloemen, want we laten natuurlijk niets van deze kostbare olie verloren gaan.

Bewaar de olie het liefst in donkere flessen en op een donkere plaats.
Zet de naam en datum van bereiding op de flessen. De olie is ongeveer 1 jaar houdbaar. 

Gebruik de olie nooit inwendig.


oude post nieuwe post


 • jctfcxoyfx op

  Zelf je Goudsbloemolie (Calendula officinalis) maken ? – De Lissebloem
  jctfcxoyfx http://www.g4vg659r4c93m6o975n9au15jocdue70s.org/
  ajctfcxoyfx
  [url=http://www.g4vg659r4c93m6o975n9au15jocdue70s.org/]ujctfcxoyfx[/url]

 • ewahunivapif op

  http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Buy Amoxicillin Online Buy Amoxicillin Online duv.waxu.delissebloem.be.pvi.nl http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

 • eqejzosubad op

  http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin Online Buy Amoxicillin exy.wjag.delissebloem.be.otd.bq http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

 • yewumliqu op

  http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Buy Amoxicillin Online Amoxicillin Online uge.holb.delissebloem.be.bsn.xl http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

 • iwulueaj op

  http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – 18 Amoxil Dose For 55 Pounds sqf.fusd.delissebloem.be.upr.ex http://mewkid.net/when-is-xuxlya/schrijf een bericht

}