Homemade ice tea' zie je vaak op de menukaart van hippe koffiebars staan, maar is eigenlijk net zo makkelijk en veel goedkoper zelf te maken. Met een paar zakjes thee, wat fruit en kom je al een heel eind.
1. Ice-tea met hibiscus en bosvruchten
Wat hebben we nodig
- 40g bosvruchtenthee
- 20gr hibiscusthee
- 2l water
- 1 appelsien in schijfjes
- 1 limoen in schijfjes
- 1 citroen in schijfjes
- ½ roze pompelmoes
- 3 eetlepels rietsuiker
Breng alles aan de kook en laat het 10’ sudderen. Laat alles 30’ rusten en giet het daarna door een fijne zeef.
Naar smaak kan je er steeds meer suiker aan toevoegen of een andere zoetstof…. Of meer of minder van het fruit……
Tip: je kan het als alcoholvrije aperitief geven of doe er een scheut Cava bij !
2. Ice-tea met appel en citroengras
Wat hebben we nodig
- 50g appelthee
- 20gr citroengras thee
- 2l water
- 2 verse appels in schijfjes gesneden
- 1 vanillestokje in 2 gesneden
- 1 citroen in schijfjes
- 4 eetlepels rietsuiker
Breng alles aan de kook en laat het 10’ sudderen. Laat alles 30’ rusten en giet het daarna door een fijne zeef.
Naar smaak kan je er steeds meer suiker aan toevoegen of een andere zoetstof…. Of meer of minder van het fruit……
Tip: je kan het als alcoholvrije aperitief geven