winkelwagen 0

Molsla

Molsla, de meeste onder ons kennen dit wel.  De jonge blaadje die in verschillende salades wordt gebruikt, een delicatesse die je bij de groenteboer of natuurvoedingswinkel kan kopen.
Want zeg nu eerlijk: wie gaat er nu de berm in om molsla te plukken, als je deze mooi gepresenteerd ziet liggen in de winkel. Vroeger werd dit wel gedaan, dan werd de molsla nog in het wild gezocht op plekken  waar veel molshopen voorkwamen.
De mensen zochten nl. naar de jonge Paardebloemplantjes (Taraxacum officinale), die onder een molshoop lagen en door gebrek aan zonlicht, witte en zachte blaadjes had gevormd. “Molsla” is dus in feite de paardenbloem groeiend onder een molshoop, deze maakt namelijk fraaie witte, witlofkleurige bladeren.
 

Paardenbloemen zijn gezondheidsbommen, De blaadjes van een paardenbloem zitten boordevol mineralen als magnesium, koper, calcium en ijzer en bevatten het halve alfabet aan vitaminen. De smaak van de groene, oudere blaadjes zijn een beetje bitter, maar dat los je makkelijk op: een paar blaadjes door je salade en je proeft ze amper nog. Of  stoom, wok of verwerk in een soep het bittere randje er gewoon af. 
Ook wordt de Paardenbloem vernoemd als de Pissebloem, in het Frans Pissenlit deze vertellen ons hoe waterafdrijvend deze plant is, hij is dus ook de ideale plant voor een zuiveringskuur.

Dus, wie de paardenbloem als lastig onkruid in de tuin ziet doet zowel de paardenbloem als zichzelf ernstig tekort. Wil je meer weten over deze taaie rakker, klik dan op de afbeelding !

oude post nieuwe post


schrijf een bericht

berichten worden eerst gelezen

}