winkelwagen 0

"On"kruid in gerechten

Paardenbloem vind je overal en zien velen als een vervelend onkruid. Wanneer men met andere ogen gaan kijken en ze niet bekijken als "on"kruid, maar een nuttig kruid in de keuken. Van de paardenbloem kan men zowel de blaadjes als de bloemen gebruiken. Gebruik vooral de jonge bladeren, zijn zachter van smaak. Opletten bij het plukken, vermijd drukke banen en plekken waar er pesticiden gebruikt wordt. 

De blaadjes gebruik je  in een slaatje of stoven zoals spinazie of verwerken in een hartige taart. De bloemen kan je gelei van maken ....

Wat te denken over paardenbloembrood ?

Dit heb je nodig:

  • 2 koppen bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 1 kop gele paardenbloemblaadjes
  • ¼ kop koolzaadolie
  • 4 el honing
  • 1 ei
  • ½ kop melk
 

Zo maak je het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem, het bakpoeder, zout en de blaadjes in een kom. Zorg ervoor dat de blaadjes niet aan elkaar blijven plakken.
     
  • Meng de melk, olie, honing en het ei in een andere kom.
     
  • Voeg beide mengsels bij elkaar en roer om.
     
  • Schep het beslag in een beboterde cakevorm en laat 25 minuten bakken in de oven op 200°C. Controleer daarna elke vijf minuten of de cake vanbinnen al voldoende gebakken is, en zet de oven iets lager.
 

oude post nieuwe post


schrijf een bericht

}