winkelwagen 0

Rozenwater, veelzijdig in gebruik !

acné make-up remover natuurlijke verzorging remover rozen rozenwater verzorging

De geur van de roos is alom gegeerd als parfum maar uit een flesje 100% natuurlijk rozenwater bekom je zoveel meer. Rozenwater een alom gekend en een eeuwenoud middel dat reeds gebruikt werd in Egypte. Het is hydraterend, verfrissend, kalmerend, én reinigend. Een flesje rozenwater biedt veel huidverbeterende eigenschappen.

Waar is dat rozenwater dan goed voor ?

  1. Het vermindert wallen

’s Morgens voor de spiegel worden we geconfronteerd met vermoeide ogen en daaronder een mooiel donkere wallen. Rozenwater is hiervoor de oplossing ! Dep ’s morgens gedurende enkele minuten, met een wattenschijfje met daarop enkele druppels rozenwater, op gesloten oogleden. Het voelt heerlijk fris en is tegelijkertijd kalmerend.

      2. Reukwater

Hou je niet van sterke parfum, maar verkies je eerder een subtiel en fleurig geurtje ? Kies voor rozenwater, een betaalbaar en  tegelijkertijd een 100% natuurlijk parfumvervanger.Je kan een sprayflesje vullen met rozenwater, zo heb je altijd een fris geurtje bij de hand.

Tip: hou je van frisse lakens ? Spuit een beetje rozenwater op je hoofdkussen of lakens, resultaat een lekker fleurig en fris ruikend bed !

 

  1. Gebruik in bad

Rozenwater kan als een volwaardig alternatief dienen voor de aromatische en therapeutische badoliën ! Het heeft hetzelfde kalmerend effect op de huid, verlicht angst en werkt in op je gemoedstoestand en het is bovendien prijsvoordeliger. Voeg een tweetal glazen rozenwater in een warm bad en neem de geur in je op.

 

  1. Make-up remover

Als je niet houdt van make-up removers met allerlei chemische bestanddelen kan je Rozenwater gebruiken. Rozenwater is een betaalbare, fris geurende make-up reiniger op waterbasis, even effectief als de gewone make-up remover.  Ook  hardnekkige waterproof make-up kan zachtjes en zonder irritatie worden verwijderd, het houdt de huid zacht en is hydraterend. Na het reinigen aanbrengen als een tonic.

 

  1. Puistjes

Rozenwater is goed voor acné en ontstekingen van de huid. Pers een halve citroen uit en meng het sap met evenveel Rozenwater. Breng het aan op het gezicht en laat het een half uurtje intrekken. Afspoelen met lauw water en afdeppen met een handdoek, herhaal deze behandeling 2à3 weken lang voor een optimaal resultaat.

 

  1. Conditioner

Heb je last van doffe en/of droge haren die ook nog eens moeillijk doorkambaar zijn ? Meng dan 3 eetlepels rozenwater met 2 kopjes water en smeer dit in handdoekdroog haar, je hoeft het niet uit te spoelen. Het haar wordt zachter en vertoont meer glans.

 


oude post nieuwe post


schrijf een bericht

}