winkelwagen 0

Soorten infusies van kruiden .....

Een kopje thee of een kruideninfuus is de ideale manier om een gezonde boost te geven aan je lichaam. Het kan evengoed kalmerend werken als inwerken op de spijsvertering...

Niet enkel de kruiden op zich, maar de manier waarop je de thee bereidt en het tijdstip van een kopje thee drinken zijn van belang voor een goede werking.

Een groot voordeel is dat thee een warmtebron kan zijn voor je lichaam tijdens de winter en tegelijkertijd je weerstand verhoogd. Het kan je lekker laten inslapen en brengt de zenuwen tot rust.

Het ideale tijdstip om je kopje thee te drinken is best niet te dicht bij de maaltijden, liefst een uur voor en na de maaltijd wachten vooraleer je kopje thee te drinken. Het kan zijn dat thee de maagsappen verdunnen waardoor de spijsvertering problemen kan geven.

De temperatuur van het water voor de thee ligt best tussen de 95° en 97°, juist voor het kookpunt. Is het water te warm verdampen de etherische oliën van de kruiden en verliezen deze hun werking. 

Welke kruiden ?

Lavendel is goed voor de spijsvertering en helpt bij migraine en duizeligheid. Het werkt kalmerend en helpt het bij het inslapen en vermindert de prikkelbaarheid.

 Salie is goed voor de galblaas en tegen het nachtelijke zweten. Ook kan je het gebruiken bij typische vrouwelijke kwalen, zoals overgangsklachten, enz....

Brandnetel is een veelzijdig kruid en werkt vochtafdrijvend....

Paardebloem is vochtafdrijvend, daarnaast heeft het nog tal van andere positieve werking op ons lichaam zoals de lever en de gal.

Gember is alom gekend kruid die inwerkt op de spijsvertering, zeker bij misselijkheid. 

 


oude post nieuwe post


schrijf een bericht

}