winkelwagen 0

natuurlijke verzorgingsproducten - kruidenthee — hoest

Heemstwortel (Althaea off.)

acné brandwonden heemst heemstwortel hoest kriebelhoest rokershoest steenpuist

Heemstwortel (Althaea off.)

In periodes van snotters en hoest, is Heemst een welkome plant. De wortel van de Heemst wordt ingezet bij prikkelhoest, rokershoest en droge hoest. De benaming Althaea off. komt van het Griekse woord Athaia en betekent geneesmiddel. In de volksmond is hij ook gekend als witte malve, tandwortel, longrozen, wittel peppel enz. Tandwortel refereert naar het gebruik van vroeger. Vroeger werd de wortel als kauwstokje gebruikt  bij ontstoken tandvlees en gaven ze aan kindjes een stuk wortel om de pijn bij beginnende of wisselende tandjes te verzachten. Dat laatste is nu wel verboden. Bij de Romeinen stond Heemst op het menu als groente en...

lees meer →


Seldersiroop

bronchitis hoest hoestsiroop keelpij keelpijn kriebelhoest sirooop

Seldersiroop

Wie kent nog het door grootmoeders of moeders zelf gebrouwen siroopje, dat werd bovengehaald wanneer hun kroost met de snotters en de hoest naar huis kwamen? Het werd gemaakt van een simpel soepgroentje, de selder. De selderij, selderie is één van de meest gezonde groenten, het lijkt een simpele groente maar bevat verrassend veel therapeutische eigenschappen. Het is ideaal bij hoest, bronchitis, keelpijn, enz., het reinigt het lichaam, is goed voor de spijsvertering, cholesterol en de ogen. Het zou bloeddrukverlagend werken. Buiten deze eigenschappen zit de selderij vol goede vitaminen en mineralen. Voegen we bij de selder nog wat andere...

lees meer →


Zelfgemaakt hoestdrankje

hoest hoestiroop kriebelhoest zoethout

Zelfgemaakt hoestdrankje

Verkoudheden, griep, allergie of irritatie aan de luchtwegen zijn de meest voorkomende oorzaken van hoest.  Maak je eigen hoestdrankje ! Wat heb je nodig ? 500 ml water 1 eetlepel anijszaad 1 eetlepel gedroogde zoethoutwortel 1 eetlepel gedroogde tijm 250 ml honing Hoe ga je te werk ? Laat het anijszaad, gedroogde zoethoutwortel in het water sudderen op een zacht vuurtje gedurende 15 min. Haal de pot van het vuur, doe er de tijm bij en dek af. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zeef het water en doe er de honing bij, waarbij je de thee indien nodig opwarmt om de honing goed...

lees meer →

}