winkelwagen 0

natuurlijke verzorgingsproducten - kruidenthee — kriebelhoest

Seldersiroop

bronchitis hoest hoestsiroop keelpij keelpijn kriebelhoest sirooop

Seldersiroop

Wie kent nog het door grootmoeders of moeders zelf gebrouwen siroopje, dat werd bovengehaald wanneer hun kroost met de snotters en de hoest naar huis kwamen? Het werd gemaakt van een simpel soepgroentje, de selder. De selderij, selderie is één van de meest gezonde groenten, het lijkt een simpele groente maar bevat verrassend veel therapeutische eigenschappen. Het is ontstekingsremmend, ideaal bij hoest, bronchitis, keelpijn, enz., het reinigt het lichaam, is goed voor de spijsvertering, cholesterol en de ogen. Het zou ook bloeddrukverlagend werken. Buiten deze eigenschappen zit de selderij vol goede vitaminen en mineralen. Voegen we bij de selder nog...

lees meer →


"He that would live for aye, must eat sage in may."

fyto oestrogeen keelpijn kriebelhoest menopauze zweetremmend zweetvoeten

"He that would live for aye, must eat sage in may."

Salie (Salvia officinalis) één plant, vele toepassingen, het heeft de naam dat het duizend en een kwalen kan genezen. Salvia afgeleid van salvere (genezen, gezond zijn of redden) betekent “heilzaam kruid” en dat is het ook. Het werd en wordt ingezet bij bijna elke behandeling van vrijwel elke ziekte en kreeg dan ook de benaming van “Heilige plant”. Bij de Egyptenaren aanbaden ze Salie als een kruid dat leven schonk en levens redde, de Grieken dachten dat Salie een mens onsterfelijk kon maken. In de Middeleeuwen gingen de pestmeesters de pestlijders verzorgen en de doden ophalen, om deze te begraven buiten...

lees meer →


Zelfgemaakt hoestdrankje

hoest hoestiroop kriebelhoest zoethout

Zelfgemaakt hoestdrankje

Verkoudheden, griep, allergie of irritatie aan de luchtwegen zijn de meest voorkomende oorzaken van hoest.  Maak je eigen hoestdrankje ! Wat heb je nodig ? 500 ml water 1 eetlepel anijszaad 1 eetlepel gedroogde zoethoutwortel 1 eetlepel gedroogde tijm 250 ml honing Hoe ga je te werk ? Laat het anijszaad, gedroogde zoethoutwortel in het water sudderen op een zacht vuurtje gedurende 15 min. Haal de pot van het vuur, doe er de tijm bij en dek af. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zeef het water en doe er de honing bij, waarbij je de thee indien nodig opwarmt om de honing goed...

lees meer →

}