winkelwagen 0

Venkelhoning

Venkel (Foeniculum vulgare), is een alomgekend kruid gebruikt door moeders die al jaren de werking van venkel kennen bij pijnlijke darmkrampjes van hun baby’s. Niet alleen baby’s, ook volwassenenen hebben er baat bij wanneer darmkrampen of winderigheid hun parten speelt. Niet enkel voor krampen kan venkel ingeschakeld worden, ook is het heel goed bij hoest en bronchitis, dankzij de antibacteriële en krampstillende werking. Dit in combinatie met honing, honing wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie gezien als een middel om hoest en verkoudheid te behandelen.  Daarnaast heeft honing antioxidante eigenschappen.

 Wat heb je nodig voor venkelhoning ?

  • 15g venkelzaad
  • 250g ambachtelijke honing
  • 1 vijzel
  • 1 kleine pan
  • 1 zeefje
  • 1 grote tas
  • 1 pot met schroefdeksel

Hoe ga je te werk ?

  1. Plet het venkelzaad in de vijzel.
  2. Doe de geplette venkel in een pan, voeg 250ml water toe en laat dit een keer aan de kook komen. Laat het daarna door een zeefje lopen zodat enkel het vocht overblijft.
  3. Laat het venkelwater iets afkoelen en roer er de honing doorheen. Let op dat het niet boven de 50° komt, anders gaan de waardevolle enzymen van de honing verloren.
  4. Doe de venkelhoning in een pot (tip: ev. steranijs toevoegen voor de smaak) en sluit deze goed af.

Neem bij hoest 3-4 maal per dag 1 tl venkelhoning. De venkelhoning blijft in de koelkast een kleine maand goed.


oude post nieuwe post


schrijf een bericht

berichten worden eerst gelezen

}