winkelwagen 0

Waarom Aleppo zeep gebruiken ?

Wat moet je weten over Aleppo zeep ?

  1. Wat is Aleppo zeep eigenlijk ?

Zoals de naam het zegt komt deze “moeder aller zepen” uit Aleppo een stad in het noordwesten van Syrië, spijtig genoeg, is het momenteel een stad in oorlog. De geschiedenis van de zeep gaat meer dan duizend jaar terug. De weinige ingrediënten van deze zeep zijn biologische olijfolie en laurierolie in verschillende verhoudingen. Doorgaans bevat de Aleppo zeep 2% tot 40% laurierbesolie, de rest is biologische olijfolie. Ze is rijk aan vitamine E en heeft een bijzondere zachtheid wat resulteert in het weinig schuimen van de zeep.

  1. Hoe wordt Aleppo zeep gemaakt ?                                                                           Sinds zijn oorsprong wordt de Aleppo Zeep op dezelfde traditionele wijze gemaakt.
  • De biologische olijfolie wordt gemengd met water en soda, deze worden in grote koperen vaten gegoten en 3 dagen in deze ketels gekookt met loog, op het einde van de 3 dagen wordt de laurierbesolie of laurierolie aan toegevoegd.

           

  • Na herhaaldelijk spoelen met water wordt er een neutrale zeeppasta verkregen. De pasta wordt in blokken gegoten, krijgt de stempel van de zeepmaker en wordt zes tot negen maanden gedroogd.
  • Door het drogen krijgt de buitenkant van de zeep een mooie bruine kleur en de binnenkant blijft “diepgroen”.

         

  1. Waarom Aleppo Zeep gebruiken ?

Door de 100% natuurlijke samenstelling is de Aleppo Zeep zeer mild en hydraterend en tegelijkertijd bacteriedodend. De zeep kan gebruikt worden voor zowel gezichts- en lichaamsverzorging evenzeer het wassen van de hoofdhuid bij schilfers en/of psoriasis. Heb je last van eczeem, acné, psoriasis gebruik het dan dagelijks voor je gezicht. Aleppo zeep herstelt, zuivert en verlicht de klachten van de huid.

De combinatie van aloude traditie, natuurlijke grondstoffen en de ambachtelijke productie maakt Aleppo zeep tot een uniek product. Veel mensen, zeker met huidproblemen, hebben hier goede ervaringen mee. De zeep is volledig biologisch afbreekbaar !

Door de situatie momenteel in Aleppo zijn er problemen bij de fabricage  en het transport van de Aleppo zepen. De productie van Aleppo zepen zjin opnieuw opgestart in kleine zeepfabrieken op het platteland rond Aleppo net buiten het oorlogsgebied.

Bron: Natural heroes


oude post nieuwe post


  • Wilma Nanning op

    Deze zeep gebruik ik zeker jaar of dertig het is het beste wat er is.


schrijf een bericht

}