winkelwagen 0

Gojibessen en gojibessenmuffins

De gojibes (Lycium barbarum) is het vruchtje van de gojistruik, dat ook wel "boksdoorn" of "geluksbes" wordt genoemd. 

In China worden de gojibessen al eeuwenlang gebruikt voor slechtziendheid en is hier vooral bekend als "superfood". Het bevat meer vitamine C dan een sinaasappel en is daarbij ook rijk aan vitamine E en B. 

Gojibessen kan je ook gebruiken in de keuken hieronder vind je het recept voor  Gojibessenmuffins.

Recept voor 16 gojibessenmuffins:

  • 200 g speltmeel
  • 60 g havervlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zuiveringszout
  • 2 eieren
  • 180 g rietsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 150 g zachte boter
  • 300 g zure room
  • 200 g gojibessen
  • 2 kommen
  • 1 klopper
  • 1 lepel
  • papieren muffinvormpjes
  • muffinblik

Zo wordt het gemaakt:

  1. Meng in een kom het speltmeel, de havervlokken, het bakpoeder en het zuiveringszout.
  2. Roer in een andere kom de eieren schuimig. Voeg al roerend met beetjes tegelijk eerst de suiker, vanillesuiker en boter toe, vervolgens het meelmengsel en de zure room. Schep tot slot voorzichtig de gojibessen erdoor.
  3. Zet de papieren vormpjes in de kuiltjes van het muffinblik, verdeel de helft van het deeg over de vormpjes en zet het muffinblik in de voorverwarmde oven (180°).
  4. Na 20-25 min. kunnen de muffins uit de oven. Laat ze nog even in de vorm staan en daarna op een taartrooster goed afkoelen. Bak van de rest van het deeg op dezelfde wijze muffins.

Smakelijk !

 ps: opletten bij gebruik van medicijnen voor bloedstolling


oude post nieuwe post

}