winkelwagen 0

Speculaaskruiden

Samenstelling: Kaneel, Nootmuskaat, Kruidnagel,  Gember, witte peper, Foelie, Cardamon, anijszaad...

Speculaasrecept:

Gebruik altijd evenveel suiker als de hoeveelheid bloem die je gebruikt.

  • 500 gram cassonadesuiker
  • 500 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 1 ei, wit en dooier scheiden
  • 5 gram speculaaskruiden
  • 5 gram bicarbonaat, maagzout of bakpoeder
  • 5 gram zout

Speculaas bakken

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
  2. Boter op kamertemperatuur laten komen.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles onder elkaar: indien voorhanden gebruik een keukenrobot of klopper, zoniet kan je ook gewoon met de hand kneden.
  4. Als je een mooie bol koekjesdeeg hebt die niet aan je handen plakt, wikkel je het in plastiekfolie en laat een nacht in de koelkast rusten zodat de kruiden in het deeg trekken.
  5. Maak de volgende dag een rol/worst van het deeg en snijdt in schijfjes of rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak en gebruik speculaasvormpjes om figuurtjes uit te steken.
  6. Leg de figuurtjes of schijfjes op bakpapier op een bakplaat en laat in de oven op 180 graden bakken gedurende ongeveer 25 tot 30 minuten.

nieuwe post

}