winkelwagen 0

Bachbloesems


Ieder mens maakt wel eens een ingrijpende emotionele gebeurtenis mee. De Bach Bloesem Remedies hebben specifieke eigenschappen om verschillende problemen aan te pakken. Bachbloesems helpen uw evenwicht te herstellen door u te ondersteunen bij het onder controle krijgen van emoties.
De Bach Bloesem Remedies komen overeen met de originele bloesemextracten, waarvan de werking door Dr. Edward Bach in de jaren 30 is ontdekt. Dr. Edward Bach was een Engelse arts, homeopaat, bacterioloog en immunoloog. Zijn filosofie, 'Zolang als de ziel, het lichaam en de geest in harmonie zijn, zijn we immuun voor ziekte', was zijn tijd erg ver vooruit. Dr. Bach heeft de laatste 10 jaar van zijn leven gewijd aan de verkenning en bestudering van de 38 vormen van gedrag en emoties, die hij identificeerde als de belangrijkste oorzaken van ons lijden.

In de natuur vond hij de bloesems, die deze emoties gunstig beïnvloeden, door ons diep in ons wezen het corresponderende evenwicht te laten ervaren. Hij maakte van deze 38 eenvoudige tincturen een verdeling in 7 groepen van emoties:

- angst
- onzekerheid
- onvoldoende interesse in het hier en nu
- eenzaamheid
- overgevoeligheid
- moedeloosheid en wanhoop
- overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Deze tincturen zijn sindsdien bekend onder de naam 'Bach Bloesem Remedies'.

In de nabije omgeving van het Dr. Edward Bach Centre, niet ver van Oxford in Engeland, vond Dr. Edward Bach de meeste bloemen, waarvan hij de remedies maakte. Vandaag de dag worden de moedertincturen nog steeds gemaakt door de huidige beheerders van het Dr. Edward Bach Centre.

De Bach Bloesem Remedies zijn gemakkelijk te gebruiken voor de hele familie. Ook dieren en planten kunnen ermee geholpen worden. Ze kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en ze kunnen zonder problemen in combinatie met andere geneesmiddelen ingenomen worden. Kortom, ze bieden jong en oud de nodige ondersteuning voor het welzijn van lichaam en geest.

Let op: de Bach Bloesem Remedies vervangen geen noodzakelijke medische behandelingen
 
}